Μελεκούνι, το γλυκό της χαράς (2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων Γ-Δ’ τάξης)

Στο 2ο εργαστήριο δεξιοτήτων τα παιδιά της Γ-Δ’ τάξης γνώρισαν το μελεκούνι, «το γλυκό της χαράς»!

Αρχικά, με τη βοήθεια μας ιδεοθύελλας που βασίστηκε στη λέξη «μελεκούνι» και την εικόνα του, έφτιαξαν έναν εννοιολογικό χάρτη για το μελεκούνι, που αποτέλεσε τον οδηγό μας για τα επόμενα εργαστήρια.

Φυσικά, ασχοληθήκαμε πρώτα με ένα από τα δύο βασικά συστατικά του μελεκουνιού, το μέλι! Παρακολουθήσαμε τη διαδραστική ταινία «Μέλισσες – Ο μαγικός κόσμος των ζώων» και συμπληρώσαμε ακροστιχίδες και σταυρόλεξα για τη μέλισσα και το μέλι.

Ακολούθησε επεξεργασία κειμένων σχετικά με το δεύτερο συστατικό, το σησάμι και τα χαρακτηριστικά του.

Δε θα μπορούσε να λείπει και μια αναφορά στη θέση των δύο αυτών υπερτροφών στη διατροφή μας. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες και κουίζ σχετικά με τις ομάδες τροφίμων και των θρεπτικών συστατικών και τοποθέτησαν τα συστατικά του μελεκουνιού στη διατροφική πυραμίδα. Ακολούθησε ανάλυση του πίνακα διατροφικής δήλωσης του μελεκουνιού. Με αφορμή την ενασχόλησή μας με το μελεκούνι, είχαμε και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας και τη διατροφολόγο κ. Τσαμπίκα Κοντόγιαννου.

Στη συνέχεια, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και μας παρουσίασαν εργασίες σχετικά με τη θρεπτική αξία του μελιού και του σησαμιού, την ιστορία και την παράδοση του μελεκουνιού στο νησί μας και, φυσικά, τη συνταγή του μελεκουνιού.

Ετικέτες , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.