Διεξαγωγή Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού  εκπαιδευτικής ρομποτικής  FLL CARGO CONNECT που διοργανώνει η εταιρίας Eduact  σε συνεργασία με την Lego Education οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Ρόδου (1ου  Δ.Σ Αφάντου,2ου Δ.Σ Αφάντου και Δ.Σ Ψίνθου εντόπισαν ορισμένα προβλήματα στη μεταφορά φορτίων. 
 
 
Πιο συγκεκριμένα:
 
Aπό το  1ο Δ.Σ Αφάντου η ομάδα “Robostar” ασχολήθηκε με τη βελτίωση της ποιότητας των λογισμικών των ταχυμεταφορών με στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου παράδοσης των δεμάτων.
 
Η ομάδα “Ρομποκράτορες ” στοχεύει στην καλύτερη ταξινόμηση πακέτων και στη γρήγορη παράδοση των δεμάτων δημιουργώντας αυτόματους ζυγιστές και ελεγκτές χρωμάτων .
 
Η ομάδα “Robocool” επέδειξε  προβλήματα που αφορούν τις διαδρομές που επιλέγουν οι  ταχυμεταφορείς αλλά και προβλήματα με τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούν  προτείνοντας την  εσωτερική αναδιαμόρφωσή τους.
 
Η ομάδα “Robomania” πρότεινε την κατασκευή ειδικών συσκευασιών για τη μεταφορά εύθραυστων αντικειμένων.  
 
Aπό το  2ο Δ.Σ Αφάντου η ομάδα “Ρομποαπίθανες” ασχολήθηκαν με τη δυσκολία ανάγνωσης των σωστών διευθύνσεων λόγω δυσανάγνωστων γραφικών χαρακτήρων και πρότειναν κατασκευή μηχανήματος, στο οποίο θα εισάγουμε το δέμα μας και θα αποτυπώνεται ψηφιακά η σωστή διεύθυνση παράδοσης.
Η ομάδα “Ρομποδιαλυτές” εστίασε στη χαμηλή ταχύτητα παράδοσης των δεμάτων αποδίδοντας λύσεις (κατασκευή μηχανήματος: atm γραμμάτων) που αφορούν την καλύτερη ταξινόμησή τους, στοχεύοντας στην γρήγορη παράδοση των δεμάτων βασιζόμενοι στα χρώματα.
Η ομάδα “Ακαταμάχητοι” εντόπισαν την αδυναμία των ταχυμεταφορών στη σωστή παράδοση των πακέτων επιδεικνύοντας και λύνοντας το πρόβλημα της φθοράς με σακούλες υψηλής συμπίεσης.
Η ομάδα “Εξυπνούληδες” πρότειναν καταλληλότερα φορτηγά για τις μεταφορές χρησιμοποιώντας ραφιέρες και ζώνες στο εσωτερικό των οχημάτων.
  
Από το  Δημοτικό Σχολείο Ψίνθου η ομάδα “Τα ξεφτέρια” πρότειναν την κατασκευή ηλεκτρονικών θυρίδων στο κέντρο της πλατείας του χωριού εξαλείφοντας  την έλλειψη κτιριακών  υποδομών των ταχυμεταφορών, ενώ η ομάδα “Ρόμπο-Σίβινθος” εστιάζει στην οικολογική μεταφορά των πακέτων και στη διατήρηση της ποιότητάς τους.

Ετικέτες , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.