«Ομαδομαζέματα – Θαλασσομαντέματα» (1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων Γ-Δ΄ τάξης)

Στα πλαίσια του 1ου κύκλου των εργαστηρίων δεξιοτήτων για το σχολικό έτος 2021-22 και, συγκεκριμένα, για την υποθεματική «Συμπερίληψη – Αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα», υλοποιείται στην Γ-Δ τάξη το πρόγραμμα «Ομαδομαζέματα – Θαλασσομαντέματα».

Το πρόγραμμα «Ομαδομαζέματα θαλασσομαντέματα» είναι βασισμένο στη βιωματική μεθοδολογία αξιοποιώντας την ομαδική και συνεργατική μέθοδο μέσα από το παιχνίδι. Το «Ομαδομαζέματα – Θαλασσομαντέματα» είναι στην πραγματικότητα ένα «ταξίδι», στη διάρκεια του οποίου οι μαθητές περιηγούνται στον μέσα τους κόσμο, αλλά και στη σχέση τους με τον συνάνθρωπο. Το παιχνίδι επιδιώκει την ανάδειξη της συνεργασίας ως σημαντικής αρχής και την ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων, αξιοποιώντας τις δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, αφήνει χώρο στα παιδιά για αυτοέκφραση και ανάληψη ρόλων και καθηκόντων.


Με αφορμή την εφαρμογή του προγράμματος, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου την κ. Σωτηρία Κρητικού, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», η επιστημονική ομάδα του οποίου είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του παιχνιδιού.

Τα παιδιά απόλαυσαν ιδιαίτερα το «ταξίδι» τους με «καπετάνιο» την κ. Κρητικού και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες!

Ωστόσο, το ταξίδι συνεχίστηκε και στα υπόλοιπα εργαστήρια, ώστε να ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας σε όλα τα «νησιά» του μέσα μας κόσμου, όπως το νησί της συνεργασίας, του φόβου, της αυτοεκτίμησης, της αποδοχής, της διαφορετικότητας, της φιλίας, της θέλησης, της σύγκρουσης, τους μέλλοντος, της ασφάλειας, για να φτάσουμε τελικά στο νησί των θησαυρών και να ολοκληρώσουμε την ακροστιχίδα!

Ετικέτες , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *